Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجت الاسلام والمسلمین مهدی رجایی نیا در سخنانی خاطرنشان کرد: «سازوکار تحقق اصل چهارم قانون اساسی»، «تنقیح شرعی قوانین»، «قانون‌گذاری در حوزه موضوعات فاقد حکم شرعی»، «مبانی و معیارهای مصلحت‌سنجی در نظام قانون‌گذاری»، «رابطه شریعت و قانون و تأثیر آن بر ماندگاری قانون»، «نقش کارآمدی احکام شرعی در قانون‌گذاری»، «تبیین نسبت احکام اولیه و ثانویه و احکام حکومتی با قانون»، «قانون‌گذاری اصول عملیه جزایی»، «عوامل مؤثر بر رابطه شرع و قانون در قانون اساسی مشروطه» و «رابطه شریعت و قانون در نخستین مجلس قانون‌گذاری جمهوری اسلامی ایران» از مهمترین سرفصل های این مدرسه می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در راستای اهداف خویش مبنی بر جاری کردن موازین شرع در نظام قانون‌گذاری تاکنون اقدام به برگزاری دوره‌های مرتبط با عرصه‌های مطالعات پارلمانی با هدف استفاده از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه و دانشگاه در راستای ترویج و توسعه ادبیات حوزه قانون‌گذاری و جلب مشارکت طلاب و دانشجویان علاقه‌مند این حوزه کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان داشت: ازجمله تجربیات موفق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این راستا، برگزاری دو دوره مدرسه پارلمانی است که با عناوین «فرایند قانون‌گذاری» و «ظرفیت‌ها و چالش‌های استفاده از فقه در تقنین» تاکنون برگزار شده است.

 رجایی نیا همچنین فلسفه تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را یادآورشد و اظهار داشت: نظر به اهمیت توجه به موازین شرع در نظام قانون‌گذاری که از تأکیدات اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصل چهارم آن و نیز توجهات امام راحل و مقام معظم‌ رهبری به‌ویژه بند اول و دوم سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری برمی‌آید، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس که بر مبنای تحقق همین کارکرد تأسیس شده و به فعالیت پرداخته است، بنا دارد به مناسبت روز مجلس اقدام به برگزاری سومین دوره مدرسه پارلمانی با عنوان «تعامل شرع و قانون و تأثیر آن بر نظام قانون‌گذاری» کند.

وی ابراز امیدواری کرد: با مشارکت و همراهی فضلای حوزوی و دانشگاهی، ادبیات حوزه قانون‌گذاری به‌صورت شایسته رشد و توسعه پیدا کند و در این میان، راهکارهای قابل ارائه جهت رفع دغدغه علما و مراجع بزرگوار درخصوص قانون‌گذاری مبتنی بر موازین و آموزه‌های شرع هرچه بیشتر فراهم شود.

گفتنی است: ثبت نام این مدرسه پارلمانی از  ۱۹ آبان ماه آغاز و تا ۲۸ آبان ماه ادامه دارد و متقاضیان می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی مرکز با آدرسcmir.parliran.com) ) ثبت نام کنند. در این دوره که خاص طلاب حوزه های علمیه و دانشجویان دانشگاه های کشور می باشد، مهم‌ترین چالش‌ها و مسائل حوزه تعامل شرع و قانون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

لینک ثبت نام: https://b۲n.ir/x۲۰۶۲۳ /

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی حوزه علميه قم پارلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی حوزه علميه قم مجلس شورای اسلامی حوزه علميه قم پارلمان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نظام قانون گذاری شرع و قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، وبینار بین المللی نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی با محوریت شخصیت علمی حضرت معصومه (س) به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) بخش خواهران برگزار می‌شود.

زمان برگزاری ۱۹ اردیبهشت رأس ساعت ۱۳ در همین مدرسه علمیه برگزار خواهد شد.

در این نشست حجت الاسلام محسن عرفاتی معاون علمی و فرهنگی آستان حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، زهره منصوری مبلغ و کارشناس مسائل خاورمیانه- مدیر حوزه علمیه و امینه سلیمانی با عنوان دبیر وبینار به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت همچنین مهمانان خارجی از جمله فاطمه ابراهیم پژوهشگر مسائل دینی و فعال اجتماعی از کشور بیروت، سلوا شعبان پژوهشگر، دکترای روان شناسی و مدرس مسائل اجتماعی، مشاور توسعه منابع انسانی از کشور سوریه و حنان عیسی جاسم القاسمی استاد دانشگاه علوم تربیتی تکریت از کشور عراق از دیگر سخنرانان این نشست خواهند بود.

کد خبر 6099419 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • شمال استان اردبیل در تب و تاب انتخابات
  • کمتر از ۳ روز تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • خراسان جنوبی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه